logo

HİPOKRAT’IN ŞİFA OTLARIDIR

HİPOKRAT’IN ŞİFA OTLARIDIR

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Acı Ot Festivaline katılan Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Bu bitki örtüsü çalı, çırpı değil. Hipokrat’ın şifa otlarıdır” dedi.

Acı ot, tilkişen gibi doğada yetişen otlardan bahseden Aras, “Bunların hepsi tabi ki bu topraklarda bu dağlarda binlerce yıldır yetişen, bitki örtüsüne haiz, mikro bir bu bölgenin bir çeşitliliği var. Zaten Hipokrat da, bu topraklarda bu biyo çeşitlilik sayesinde topladığı otlardan yaptığı ilaçlarla tıbbın babası olmuş. Hipokrat da bu toprakların yetiştirdiği bir yine bilim adamı.” Dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYACAĞIZ

Bodrum’da yerel düğünlerle bu kültüre çok iyi sahip çıkıldığını belirten Ahmet Aras, “Bodrum’un yerel düğünlerinde hala kendi kültürü tamamen kıyafetleriyle, yemekleriyle ve aynı şekilde folkloruyla, örf, adet ve gelenekleriyle tezahür ediyor. Tamamen bir kültür mozaiği. Orayı korumak zorundayız, hiçbir şekilde bu yozlaşmaya izin veremeyiz. İki, Bodrum’un mimari yapısını korumak zorundayız. İki katlı beyaz evlerimiz Bodrum’un geleneksel mimari yapısıdır. Bodrum’u korumak için bazı değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Üç, işte bu dağlarda yetişen bu bitki örtüsüne çalı çırpı deyip geçemezsin. Bunların hepsi ya yenir ya ilaç olur. Onlara sahip çıkmak zorundayız.”

Altyapı konusunda son 5 yılda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizen Aras, “Özellikle Ortakent’in kanalizasyon sorununu ilk 100 günde temelini atarak çözeceğim” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ