DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
18°C
Muğla
18°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C

Festival Başladı: Gümüşlük’te Yıldız Yağmuru

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Athenaeum String Quartet ve Daniil Margulis’in Antik Taş Ocağı’nda verdiği konserle başladı…

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, istisnai müzisyen Gülsin Onay’ın Romanya’nın en beğenilen oda orkestralarından Athenaeum String Quartet eşliğinde sahneye çıktığı konserle kapılarını müzikseverlere açtı. Büyük ilginin olduğu konsere ülkemizin genç kontrbas sanatçısı Daniil Margulis, konuk sanatçı olarak katıldı. Bodrum’un ve ülkemizin sanat ve iş dünyasının tanınmış simalarının da yer aldığı konser, iki saat sürerken, sanatçıların üstün müzikal performansı görülmeye değerdi.

Mozart, Dvorak ve Bartok’un eserleri seslendirildi

Yorum gücü ve repertuvar zenginliğiyle sadece müzikseverlerin değil, dünyaca tanınmış müzisyenlerin de hayranlığını kazanmış sanatçımız Gülsin Onay, olağanüstü tekniği ve müzikal zekâsıyla dünyanın en önemli piyanistleri arasında gösteriliyor. Chopin yorumlarıyla Polonya Hükümeti tarafından Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılan, UNICEF “İyi Niyet Elçisi” piyanistimizin, Athenaeum String Quartet ve kontrbas sanatçısı Daniil Margulis’le verdiği konserde, W.A. Mozart, A. Dvorak ve B. Bartok’un sevilen eserlerine yer verildi.

Antik Taş Ocağına yıldız yağdı

Romanya’nın köklü bir müzik okulunun, tarz ve sanatsal değerlerini yansıtan Athenaeum String Quartet, Bodrumlu klasik müzikseverce ayakta alkışlandı. George Enescu Filarmoni üyesi müzisyenlerden oluşan ve dünyanın seçkin müzik salonlarında sahne almış dörtlü, kemanlarda Mircea Lazăr ve Mateus Măi Antal, viyolinde Iulia Goiana ve viyolonselde Constantin Borodin’den meydana geliyor. 25 asırlık tarihi taş ocağındaki konsere konuk olan Daniil Margulis ise festival için ayrı bir öneme sahip. Gümüşlük Festival Akademisi tarafından yurtdışı eğitim bursu ile 2 yıldır desteklenen kontrbas sanatçısı Daniil Margulis, Londra’da Royal College of Music Gençlik Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası üyesi olarak da dikkat çekiyor.

Klasik müziğin seçkin ve sevilen eserleri izleyici ile buluştu

Piyanist Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet ve kontrbas sanatçısı Daniil Margulis’dan oluşan harika ekip, festivalin açılış konserinde çok özel bir repertuvarla izleyici karşısına çıktı. 25 asırlık tarihi mekânda gerçekleşen konsere, W. A. Mozart’ın, “Piano Concerto No. 12 in A major, K. 414” adlı eseri ile başlandı. Bu eser, “Allegro”, “Andante” ve “Allegretto” bölümlerinden oluşuyordu. Daha sonra A. Dvořák’ın, “String Quartet No. 5 in F minor, Op. 9” başlıklı eseri ile izleyiciyle buluşan sanatçılar, bu eserde yer alan “Moderato — Allegro con brio”, “Andante con moto quasi allegretto”, “Tempo di valse” ve “Finale: Allegro molto” isimli bölümleri seslendirdi. Programda son eser, B. Bartók’un en tanınmış eserlerinden, “Romanian Folk Dances” idi. Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet ve Daniil Margulis’un birlikte seslendirdikleri bu eserdeki bölümler ise “Joc cu Bâta (Dance with the Stick)”, “Brâul (Sash Dance)”, “Pe Loc (In One Spot)”, “Buciumeana (Dance from Bucovina)”, “Poarga Românească (Romanian Polka)” ve “Maruntel (Fast Dance)”den oluşuyordu.

Konserin sonunda klasik müzikseverler sanatçıları ayakta alkışlandı. İzleyicinin yoğun istekleri üzerine Gülsin Onay tekrar sahnede yerini aldı ve bu defa, Bach – Busoni’den, “Chorale” adlı eseri seslendirdi. 

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Aktur A.Ş.

Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:

21 Temmuz | Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet (Romanya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Temmuz | Derek Gripper (G.Afrika) & Ballaké Sissoko (Mali) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

26 Temmuz | GFA Keman / Toprak Ev – Festival Merkezi

27 Temmuz | Olivier Gardon (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

28 Temmuz | Jamal Aliyev (Türkiye) & Zeynep Ülbegi (Türkiye) / Le Chic Bodrum

02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Paylaşın:
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.