logo

37 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

37 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1986 yılından bu yana Türkkuyusu Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel sahur yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında iftar programları mahallelerde devam ederken Kadir Gecesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkkuyusu Mahallesindeki sahur programı da unutulmadı.

Türkkuyusu’nda Sahur 

37 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında Türkkuyusu Camii yanındaki meydanda verilen sahur yemeğine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Türkkuyusu Mahalle Muhtarı Bahattin Aşkın, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, belediye birim müdürleri, CHP Bodrum Gençlik Kolu Başkanı Ferhat Ceyhan ile mahalle sakinleri katıldı.

Ramazan Ayı ile birlikte yardımlaşma ve dayanışma ruhunun arttığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da kurulan iftar sofralarının, Hatay ve Malatya’daki dostluk kentlerinde depremzede vatandaşlar için de kurulduğunu belirtti.

Sofralarda bulunan kuru kayısıların da Malatya’daki bir depremzededen alındığını belirten Başkan Aras, “Evi ve iş yeri yıkılmıştı. Onun 3 ton kayısısını aldık Bodrum’a getirdik. İftar sofralarımızda ve bugün de burada paylaşıyoruz. Afiyet olsun.” dedi.

Bodrum Belediyesi iftar programları bu akşam Turgutreis, Gümüşlük ve Koyunbaba mahallelerinde, 19 Nisan akşamı Dereköy, Peksimet ve Gölköy mahallelerinde, Arife akşamı yani 20 Nisan akşamı ise Gümbet kavşağındaki alanda devam edecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ